Teveel aandacht voor mijzelf? Ik laat mij graag een vlieg afvangen door Amiel….
 

Inmiddels weer helemaal thuis, voetzool-revaliderend, maar niet ledig. Ik vul dagdelen met het hergroeperen van mijn grote collectie 45-toeren plaatjes, zo’n 10.000 singeltjes. Dus: ik ben niet werkeloos. Als spreuk uitgedrukt: “Ik ben hier niet om vliegen te vangen!” Welnu, die metafoor kwam vanmorgen bij de koffie in het Panhuys terug in andere betekenis.

 
Het begon met Chimène die een pagina uit een boekje liet zien. Zij ziet zichzelf als buurvrouw van Amiel terug terwijl zij een vuilniszak aan de straat zet.
 
 
Hé, leuk boekje! Aan de overzijde van de tafel zie ik loopvriend Amiel trots glimlachen. Hij verrast ons met het resultaat van enkele jaren creativiteit. Hij had ooit last van een vlieg in huis en is die toen gaan observeren. Zo ontstond een reeks kinder-voorleesboekjes met eigen tekeningen erbij.

Ik lees een willekeurig stukje. Há, mijn eerste auto ooit… de 2CV Lelijke Eend.

De serie van boekjes met stevig kaft bestaat nu uit vijf exemplaren, mede ontworpen door studenten aan het Utrechtse Grafisch Lyceum.
De eerste oplage bedraagt maar liefst twintig. Vijf series zijn al verkocht. Interesse? Eén boekje kost € 15 maar de hele serie met € 5 korting slechts: € 70. Voor de gemiddelde grootouder van de babyboomers-generatie budgettair géén vlieg om af te slaan.
Bestellen bij Amiel: a.j.zeist1@casema.nl
Hé kijk daar, wijst Amiel, grootvader Piet leest al voor aan zijn 16 maanden jonge kleindochter.
Na afloop is de aandacht naar buiten verlegd. Aaaach wat een lief vliegje met die speen in haar mond….
Fijn weekend,
Wilco