Al weer anderhalve week ben ik terug in mijn L-flat. Die L staat voor de vorm van dit gebouw met ruim 700 appartementen, maar ook voor Leven, Liefde, Lust. Dat laatste heeft mij in Vinzier wel lijfelijk opgebroken, want vijf kilootjes weer van mijn buikje af, dat gaat niet vanzelf.
Een beetje weemoed ervaar ik bij de gedachte dat ik anders nog intensief de GR5 aan het bewandelen zou zijn.
 
Maar niet getreurd! Eén van de aan Rudolf Steiner ontleende twaalf zintuigen: de Levenszin, ja daar ben ik heel blij mee. Dus besteed ik mijn tijd aan zaken, waar ik anders wellicht niet volop voor zou kunnen gaan. In willekeurige volgorde:
# Lezen, vooral de Volkskrant en de Groene Amsterdammer.
# Het volbouwen van een keukenkastje bij zoonlief Joris en Evelien met een nogal complexe Quooker-combi en waterafvoeren.
# Afspraken met (nog te ontdekken hoe) leuke dames na de speeddate-avond deze week. Na mijn hopelijk veelbelovende ontmoeting met een filosofe vorige week goed mijn oriëntatie breed te houden.
   
Ooit zal de passende match er zijn en vind ik mijn kers op de taart in evenwicht met die andere:
# Plannen maken, waarbij ik al denk aan de GR5 herstart over ruim 10 maanden, wellicht in combi met een cursus alphoorn blazen.
# Filosoferen is het denken oefenen. Nou, dat doe ik volop. Voor mijn opinie over de sexen boeit mij het evolutie-feminisme van Griet Vandermassen:

Ik hoop dat ze dit bij de TU Eindhoven ook zullen zien en tot inzicht komen.

En ter inspiratie naar mijn Woongezond droom het verhaal van Jan Rotmans. Frappant: Twee jaar geleden viel ik zelf van de berg na de Tourmalet te hebben gepasseerd.

Gisteren zou Joop den Uyl 100 zijn geworden, óók een zeer inspirerende man. Als de SP zich nog eens door hem zou laten inspireren, kan die verschrompelde rode tomaat wellicht weer voluit groeien.

# Nu of nooit: mijn 10.000 45-toeren plaatjes hergroeperen. Vluchtgedrag ligt op de loer, zoals blogs als deze of al weer de eerste offerte-afspraken bij leuke klanten.
Kortom: géén komkommertijd!
Tot spoedig met ander nieuws,
Wilco
zaterdag 10 augustus 2019