Mij hoor je niet zeuren!

De Franse nationale feestdag verliep hier geruisloos. Gisteravond op 5 km afstand vuurwerk in Bernex gezien. Vrijdagavond heel gezellig met twee Belgen en vier Franse wandelaars. De ene avond ben ik heerlijk alleen, vanavond weer drie aardige mensen aan tafel.

Na de eerste teleurstelling vermaak ik mij prima lekker lui in de zon. De pijn onder mijn hak wordt minder maar……
In het gunstigste geval vertrek ik donderdag met eerste stuk in de auto van Monique: dat maakt de etappe te behappen. Anders na het weekend. Geen enkel risico!!!

Morgen ga ik testwandelen in mijn bergschoenen met gelzooltjes waarin onder mijn hak een gat gemaakt. Doel: een panoramaheuvel 1,5 km verderop. Daar kan ik een defilé in de lucht van Mirages zien boven Évian-les-bains. Er stortte 75 jaar geleden een Engelse Mirage neer met een Franse mede-piloot uit deze regio.

Resumerend: Genieten in dit paradijsje-der-eenvoud als wijndrinkende kloosterling in deze oude pastorie. Door de vitrage in de ‘keukeneetzaal’ schijnt de volle maan al. Ik geniet van boeiende gesprekken. Op wat moeilijke woorden na concludeert men dat ik vloeiend Frans spreek.

A tantôt,
Wilco