Vandaag zaterdagmiddag 20 juli 2019 finisht de Tour de France op de Col du Tourmalet (2115 meter boven NAP). Twee jaar plus een week geleden ik ook, te voet. De enige overnachtingsplek was een soort Résidence. Mijn duurste kamer dat seizoen!

Ik kocht een kaartje voor de superlange kabelbaan (twee delen in elkaars verlengde; zulke lange kabels bestaan waarschijnlijk niet) naar de top van de Pic du Midi op 2877 meter. Omdat ik eruitzag als een echte bergsporter werd er een bewaker gehaald die aan de achterzijde een hek opende…. ik werd vrij gelaten!!!!
Ik weet nog dat ik na het eerste gevaarlijke deel twee uur lang jodelend naar beneden wandelde tussen de koeien en dagjesmensen door. “Ca c’est un Autriche” hoorde ik vaak zeggen. Veel mensen ook Japanners filmden mij. Twee mensen beloofden iets op te sturen > nooit gezien.

Twee dagen later overnachtte ik in Luz St Sauveur (711 m.). Daar beginnen de renners vandaag hun laatste montée.  Dat de taxi uit dit dorp een dag later ook mijn redder zou zijn nadat ik mijn linker enkel zwaar blesseerde, kon ik toen nog niet weten. Vandaag precies een jaar geleden 20 juli 2018 kwam ik hier terug om mijn GR10 door de Pyreneeën te hervatten en op 14 augustus bij Hendaye het strand op te rennen.

Ik gok vandaag vanuit mijn licht-helderziende gave op onze Kruijswijk. Die gaat heel slim stukje voor stukje met Jumbo de Tour winnen!!! Bij de Jumbo op Vollenhove hoef ik ook nooit op de kassa te wachten….

Au revoir, mes amis!